Kedu.ro

Key education

„Desenează sfoara!”

Publicat de

„Desenează sfoara!” este un joc prin care este încurajată dezvoltarea abilităţilor artistice ale copiilor, stimulându-le imaginaţia şi creativitatea. 

La începerea jocului, fiecare participant la joc dispune de câte o sfoară / aţă, cu aceeaşi lungime (de exemplu: 30 cm), de câte o coală albă de hârtie (preferabil, hârtie cartonată) şi de creioane colorate / carioci.

creioane colorate

Fiecare „jucător” este îndemnat să ţină cu mâna sfoara/aţa deasupra colii de hârtie, la o distanţă predefinită, egală, ca şi toţi ceilalţi participanţi la joc (de exemplu: 30 cm, măsuraţi de la capătul de jos al sforii).

La momentul de start, copiii trebuie

să dea drumul din mână sforilor/aţelor, deasupra foilor de hârtie. În momentul căderii, sforile se vor aşeza aleatoriu pe hârtie şi vor crea, astfel, linii unice. După aceea, fiecare copil trebuie să traseze, cu ajutorul unui creion, conturul sforii sale.

ata pe hartie      ata pe hartie detaliu

Astfel, contururile inedite obţinute participanţi vor constitui baza de pornire pentru realizarea unor desene. Fiecare jucător va fi liber să aleagă ceea ce va desena, însă desenul său este obligatoriu să includă conturul trasat pe hârtie în urma căderii sforii sale pe suprafaţa acesteia.

De pildă, copiii pot decide să deseneze un curs de apă, un personaj, o piesă vestimentară, un peisaj etc., în funcţie de fantezia şi de creativitatea fiecăruia.

puisor galbui

La sfârşit, ei sunt rugaţi să dea câte un titlu desenelor.

Desenul fiecărui copil va primi puncte din partea celorlalți copii participanţi la joc, iar cele mai reuşite desene pot fi expuse în cameră / în clasă şi premiate.

Mai multe din această categorie: « „Gustarea zilei”