Kedu.ro

Key education

Tabletele electronice pot cauza dureri de gât şi de spate

Tocmai i-ați cumpărat copilului dumneavoastră o tabletă electronică? Ați putea fi interesați să citiți următoarele rânduri.

Școala pentru Sănătate Publică de la Harvard prezintă rezultatele unui studiu conform căruia tabletele pot cauza dureri de cap și de gât utilizatorilor.

Tabletele sunt soluții ultraportabile ce conferă flexibilitate maximă în utilizare. Flexibilitatea conferită de greutatea redusă a tabletei electronice și de interfața tactilă predispune, însă, și la un mod de utilizare ce este cauza unor dureri de cap și de gât, acuzate tot mai frecvent de utlizatori.

Studiul, condus de Jack Dennerlein, Senior Lecturer pentru Ergonomie și Siguranță la Harward, a presupus testarea unui grup de 15 utilizatori experimentați de tablete. Participanții la studiu au fost rugați să creeze o serie de task-uri simulate pe tablete Apple iPad2 și Motorola Xoom. Postura capului și a gâtului, precum și unghiul privirii au fost înregistrate și analizate pentru patru poziții comune în utilizarea tabletei electronice.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina de prezentare a studiului din website-ul Haeward School of Public Health efectuând clic aici.